Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vem är Falualliansens KSO-kandidat?

Annons

Den 7 april går Falun återigen till val. Borttappade röster i kombination med hur vallagen är formulerad gör att vi står där vi står. Jag konstaterar att ett nyval kommer att kosta. Pengar som skulle kunna användas bättre. Samtidigt konstaterar jag att det inte är någon idé att vara förbannad på ett beslut som jag inte kan påverka. Jag hoppas att väljarna i Falu kommun inser det samma och inser hur viktigt det är att de (igen) är med och säger sitt.

Fram till valdagen så kommer vi socialdemokrater prata med väljare och berätta om hur vi vill utveckla Falun om vi vinner valet. De frågor vi går till val på är ”Välfärd före skattesänkningar”, ”Levande landsbygd” och ”Fler jobb för bättre välfärd”.

För oss handlar det om mindre barngrupper i förskolan och fler anställda inom omsorg och skola för att skapa en bra pedagogisk miljö för barn och elever och god arbetsmiljö för våra anställda. Det handlar om att vi vill bevara byskolorna för att vi ser att skolan har en viktig roll i att få en levande landsbygd. Det handlar om att vi vill förbättra matchningen för att få fler i jobb för en bättre välfärd för att nämna några exempel.

Jag är Socialdemokraternas kandidat till att leda kommunstyrelsen. För att synliggöra skillnaderna i den politik vi vill föra med den allianspartierna vill föra och för att synliggöra vilket ledarskap som ska forma kommunen de kommande 3,5 åren så skulle jag gärna vilja utmana min motkandidat i debatt. Men frågan är, vem är det?

Efter valet i höstas så blev (M) näst största parti i fullmäktige och största parti inom alliansen. Förhandlingarna inom Falualliansen ledde dock fram till att det blev (C) och Joakim Storck som blev kommunstyrelsens ordförande. När vi nu står inför ett omval - där jag gärna vill debattera med min borgerliga motsvarighet – så undrar jag vem det är jag ska vända mig till? Är en röst på Moderaterna i själva verket en röst på Centerpartiet när det handlar om kommunens främsta politiker?

Jag hoppas att Moderaterna i Falun kan komma med ett svar, om inte för min skull, så för sina väljares. Jag tror vi är fler som undrar.

Jonas Lennerthson, Socialdemokraternas kandidat till kommunstyrelsens ordförande

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons