Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: "Bilen är nödvändig"

Den anonyma insändarskribenten ”En cyklist” publicerad i ett antal tidningar runt om i Sverige säger att sig vilja ägna Bilens Dag 28 oktober åt att protestera mot bilismen, men vad är det egentligen man protesterar emot?

Bilen är nödvändig för att samhället ska fungera. Undersköterskan som bor utanför tätorten måste ha bil för att kunna ta sig till sin arbetsplats. Småbarnsföräldrar måste kunna skjutsa sina barn till fritidsaktiviteter. Varuleveransen till matbutiken måste komma fram.

Sverige är ett långt och glesbefolkat land. Det är ingen överraskning att åtta av tio resor görs med bil. Samtidigt har utsläppen från bilarna minskat markant tack vare ny teknik. En fantastisk utveckling pågår.

Att bekämpa bilismen som sådan är detsamma som att slå undan benen för människor som kämpar för att få vardagen att gå ihop

Att bekämpa bilismen som sådan är detsamma som att slå undan benen för människor som kämpar för att få vardagen att gå ihop. Människor vill ha frihet och bilen är en frihetsmaskin. Det finns det en bred samsyn om i nätverket Riksdagens Bilnätverk. Vi ska bekämpa utsläppen från trafiken i Sverige – inte bilismen och den frihet som bilen ger och som underlättar livspusslet för så många!

Lars Beckman

Riksdagsledamot (M) Gävleborg, aktiv i Riksdagens Bilnätverk

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips