Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: "Du skriver inte hur lagarna kom till"

Öppet brev till Katarina Gustavsson KD (Kristen Demokrat, för det var så grundaren Lewi Pethrus kallade partiet), som sköljer kritik över arbetarrörelsen. Borde du inte också tala om hur de lagar du skriver om kom till? Var riksdagen enig, var det någon reservationer från oppositionen? Om inte, då var det inte regeringen som fattade beslutet utan riksdagen.

Du aktar dig för att skriva om hur statarna och de övriga så kallade löntagarna hade det under de cirka 40 första åren på 1900 talet och dessförinnan. Det var då statarfamiljer vräktes av godsherrar, där kvinnor sattes på spinnhus och där prästerskapet höll husförhör hos de fattiga. De blev vettskrämda av dessa potentater.

Jag tycker inte att du och KD har något att yvas över, ni lierar er ju med SD

Du skriver inte heller om alla som hamnade på fattighus och blev mer eller mindre misshandlade eller satta på svältkost.

Jag tycker inte att du och KD har något att yvas över, ni lierar er ju med SD.

Arbetarrörelsen började uppbyggande av Folkhemmet långt innan kriget var slut. Tack vare det arbetet, fick folket det bättre undan för undan och så småningom fram på 50-talet började hjulen i industrin rulla på allvar. Det tack vare flyktingar och att industrier hämtade folk från bland annat Österrike med buss, så att man kunde öka driften med flera skiftlag.

Jag var med på den tiden, jag började i Järnbruk 1949.

Dan Ericson (S)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips