Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: "Horst Bodinger är väldigt teatralisk"

Horst Bodinger är väldigt teatralisk i sin insändare i Dala-Demokraten den 6 december. Jag kan nu meddela Horst Bodinger att jag den 3 december meddelat kommunfullmäktige att jag med omedelbar verkan lämnar posten som adjungerad ledamot i styrelsen för Säters Folkets hus.

Detta beslut har växt fram under en längre tid, då det känts alltmer meningslöst att sitta på möten, där det hänt att uppemot 90 minuter ägnats åt att klaga och beklaga sig, inga namn här.

Jo, jag har tagit tid. Beslutet har alltså ingenting att göra med den insändare Horst Bodinger undertecknat.

FH-Styrelsen har allt mer känts som en instans dit ett arbetsutskott bara rapporterat sina beslut och att styrelsen inte fått/kunnat uträtta ett arbete för att föra huset framåt. Under styrelsemöten har också intrycket blivit att kritik och synpunkter vill man slippa.

Angående de filmer som visas och inte visas på julafton; Drottningens Corgi hade premiär i början av november, Frost 2 har premiär på juldagen. Villkoret för att få filmen har varit känt i några månader och jag menar att det hade gått att lösa.

Det är 30:e året med film på julafton. Där är Säter unikt. Biografen har fått en ny duk och har i övrigt också bra utrustning, som är betald av Filminstitutet och kommunen. Frost 2 hade varit en bra film för ett 30-årsjubileum och ett sätt att för Säterborna visa att biografen finns.

Beslutet om Frost 2 har inte tagits av styrelsen, vilket hade varit lämpligt med tanke att det är en omtalad och mycket väntad film och att det just är 30-årsjubileum, samt att det var en ekonomisk fråga.

I dag är film en färskvara, som inte har långt till sin bäst-före-dag

Sant är att jag inte är någon admiratör av hur biografen sköts och har skötts. Några exempel: Under sommaren kom filmen Lejonkungen. Den premiärvisades inte. I Hedemora var den uppsatt fler än 20 gånger på repertoaren. Under hösten kom Joker, inte heller den premiärvisades. Båda filmerna rusade snabbt till toppen vad gäller inspelade pengar.

Biografen i Säter har konkurrens av Borlänge och Hedemora, avstånden är inte så långa och många åker säkert också dit för att se premiärfilmer. I dag är film en färskvara, som inte har långt till sin bäst-före-dag, alltså den dag då den släpps på olika plattformar. Vill en biograf ta del av den ekonomiska kakan gäller det att vara med när järnet är varmt.

Det är ingen hemlighet att Horst Bodinger och jag icke är kontanta. En stor orsak till detta är att jag blev påhoppad och kritiserad för vilka jag satt bredvid och vilka jag pratade med efter ett möte i Folkets hus den 8 september.

I övrigt avstår jag från kommentarer.

Lennart Götesson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips