Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Inför fri fart på vägarna

Svar till insändaren "Bra att hastigheten sänks" i DD den 30 juni.

Jag förstår inte hur det kan vara bra att få en lastbil fem meter bakom bilen i 80 kilometer i timmen. Tiden i bilen är inte avgörande utan att det blir 12,5 procent tätare trafik vid en hastighetssänkning från 90 till 80 kilometer i timmen.

Omkörningarna ökar helt klart efter sänkningen och därmed olycksrisken

Omkörningarna ökar helt klart efter sänkningen och därmed olycksrisken, i varje fall på riksväg 68! Trafikverket slutar mäta hastigheten på vägsträckorna efter att de satt upp ATK-kameror men påstår ändå att medelhastigheten sänks!? Det anser jag vara helt fel, man stressar till omkörningar mellan kamerorna!

De 2-6 miljarder som man hitintills lagt på ATK (automatisk trafiksäkerhetskontroll) kunde med all säkerhet lagts på bättre vägar med bättre resultat i olycksstatistiken! Och man kunde ha skickat ut de cirka 60 kameraövervakande poliserna på vägarna för nykterhetskontroller!

Fri fart på vägarna med hårdare straff vid orsakande av olyckor skulle skapa skickligare förare och mindre stress!

Fri fart, nykter med trafikförståelse

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips