Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Ingen bra idé flytta biblioteket

Replik på insändaren i DD från Rose-Marie Bogg (C) och Anna Hed (C), DD den 30 april.

Jag delar uppfattningen att det är angeläget att få till stånd en ny högstadieskola i Mora och den får gärna placeras på Strandenområdet. Och det är även angeläget att Vasaloppet kan beredas plats på samma område, så långt är vi överens.

Kosta inte på mer av skattebetalarnas pengar på meningslösa utredningar

Jag tycker däremot inte man ska flytta biblioteket från centrum. Det bör vara kvar i centrum och det behövs ingen utredning om denna självklarhet. Uredningskostnaderna för Strandenområdet har redan överskridigt mer än en miljon kronor. Att sedan en konsult kommit med förslag att bygga ett sexvåningshotell på Strandenområdet, visar att förslagsställaren inte känner till att vi redan har många uppskattade hotell i Mora. Kosta inte på mer av skattebetalarnas pengar på meningslösa utredningar. Svaret är att det räcker som det är.

Av de handlingar som jag fått mig tillsända i ärendet Strandenområdet saknar jag yttrande från stadsarkitekten. Det är av stor vikt att planarkitektens synpunkter kan vägas in redan i detta skede. Min fråga till er, Rose-Marie Bogg och Anna Hed, är om ni kan redogöra för stadsarkitektens synpunkter?

Jag förvånas över att ni redan nu skickar ut en förfrågan till "marknaden" gällande den framtida utvecklingen av Strandenområdet. Det är vi medborgare som ska tala om hur Mora ska utvecklas, det är det som kallas demokrati. Med stor sannolikhet tror ni att "marknaden" skall kunna genomföra byggprojekten på ett billigare sätt för kommunen. Det är ett feltänk. På sikt blir hyresavtal alltid dyrare för samhället.

Det är rätt så som ni beskriver, att Mora kommun har stora investeringar framöver, som äldreboenden och underhåll av våra vägar. Därför är det av stor vikt att kommunen har en ansvarfull ekonomisk planering som ger framtidshopp.

Det är min förhoppning att Mora kommun inte ska ge sig in på konstiga och krångliga upphandlingar angånende byggnation på Strandendområdet.

Jag hoppas att samtliga partier som deltog i Kommunstyrelsens beslut den 7 april (§ 127), tänker om en gång till, så att vi får en bra och långsiktig utveckling av Mora kommun. Och framförallt en ny högstadieskola inom rimlig tid.

Arne Pettersson (S), Mora

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips