Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Inget är hemligt med Säters kommun

Svar på insändaren:"Säter -den hemliga kommunen", DD den 16 juli.

Sedan 2017 är det destinationsbolaget Visit Dalarna som har det regionala uppdraget att utveckla turistnäringen inom Dalarna, inklusive Säters kommun.

I arbetet har Visit Dalarna tagit fram en strategi för 2030 som syftar till att besöksnäringen i Dalarna ska bli "norra Europas ledande och mesta attraktiva destination..."

De fokusområden som är de viktigaste utmaningarna för att vara konkurrenskraftiga i en global konkurrens 2030 är hållbarhet, internationalisering och digitalisering. Därav att Visit Dalarna nu fokuserar på att skapa en bättre digital närvaro och aktivitet i digitala kanaler.

Turistbyråerna i Dalarna stängs. Säters turistbyrå var en av de första som stängdes. I Säters kommun finns nu istället två certifierade turistiska "InfoPoints": på Kulinariet i Stora Skedvi och på Lidéns möbler i Säter. Personalen på InfoPointsen är utbildade av Visit Dalarna och kan ge ett personligt bemötande såväl som att erbjuda tryckt material till besökarna. Tyvärr fanns det inte information om dessa på den gamla turistbyråns dörr tidigare, men det finns det nu. Lidéns möbler ligger bara ett stenkast från gamla turistbyrån.

Skyltar är beställda, men har ännu inte levererats

Vad gäller medborgarförslaget kring sevärdhetsskyltning är det på gång. Skyltar är beställda, men har ännu inte levererats.

Säters kommun har många upplevelser att erbjuda såväl fastboende som besökare. Visit Dalarna och Säters kommun arbetar med olika bitar som ska stärka förutsättningarna för besöksnäringen. Det arbetet fortsätter.

Marie Palm

Kommunikationschef Säters kommun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips