Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Inte klart angående disponentvillan i Idkerberget

Annons

Replik på insändaren Vad händer med disponentvillan, i DD den 6 februari.

Borlänge kommun har mycket riktigt köpt disponentvillan i Idkerberget. Detta på grund av det strategiska läget.

Vi bedömde fastigheten som strategisk viktig och vill nu få möjlighet att i lugn och ro utreda dess potential

Jag deltog inte personligen under mötet den 28 januari i Tuna hästberg som det refereras till. Jag kan därmed inte uttala mig i vad som sades och inte sades. Jag vill i detta svar meddela att det inte är klart vad disponentvillan kommer att användas till.

Det är svårt att ta in alla synpunkter i en fullsatt bygdegård. Borlänge kommun, och den politisk styrande majoriteten, har startat en dialog tillsammans med några av kommunens byar. Tanken med dialogen är att vi ska skapa möjligheter för att utveckla byarna. Det tycker jag är en bra arbetsmetod, den tycker jag vi ska fortsätta med.

Den kommunala organisationen ser nu över vad som skulle passa i denna byggnad. Några verksamheter i kommunen har visat ett intresse. Inget är klart men vi bedömde fastigheten som strategisk viktig och vill nu få möjlighet att i lugn och ro utreda dess potential. Öppenhet finns även för privata initiativ.

Jan Bohman (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips