Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Intressant debatt om ovanlig orm

Det här var intressant. Tack för svar Ragnar, vem är du? Troligen har du lurats av de gula halsfäckarna som snokar har. Åtminstone har en huggorm gula halsfläckar.

Om det är en partiell genetisk störning, en avvikelse, som orsakat dessa fläckar vet jag inte. Intressant debatt är det i alla fall. Vi får låta en zoologprofessor avgöra.

Vilken tur jag hade som kom precis när ormen simmade mot strandkanten. Jag stod liksom få första parkett. Ryggmönstret är tydligt. Man ser på bilden ett längsgående svart streck med svarta tvär-streck längs det långa. Att kalla det sicksack-mönster som det görs i  vissa faunor är inte riktigt rätt om man just menar sicksack. (Rita som du tycker är ett sicksack och jämför med ormbilder).

Bilden i tidningen som Ragnar skickat med, visar ingenting av detta heller. Snokens huvud är inte lika plant på hjässan som huggormens. Också ett skiljetecken.

Lars

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips