Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Kristdemokraterna är ett parti som inte behövs

Detta är ett direkt svar till den insändare som Katarina Gustavsson (KD) skrev om migrationsuppgörelsen och misslyckandet att komma överens mellan riksdagspartierna.

Vad är det egentligen för skillnad mellan Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas migrations- och integrationspolitik idag?

Från min sida så är hennes insändare ett rejält stolpskott där hon mycket medvetet eller omedvetet skjuter sig själv i foten. Hela hennes insändare är en populistiskt baksmälla. Genom att hon lägger hela ansvaret för migrationsuppgörelsens misslyckande på Socialdemokraterna, så visar Katarina Gustavsson att Kristdemokraterna idag har blivit ett populistiskt parti.

Det kristdemokratiska parti som hon representerar har tappat och glömt vad Kristdemokraterna en gång i tiden stod för; medmänsklighet och mänskliga rättigheter och värderingar.

I stället får vi denna unkna, populistiska insändare, som är till för att blidka en liten, men väldigt högljudd opinion.

Kanske borde Katarina Gustavsson börja rannsaka sig själv och sitt parti när det kommer till hur man förhåller sig till mänskliga rättigheter, och inte bara vara ett lydparti och marionett till Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna och deras politik. För det är vad Kristdemokraterna är idag.

Vad är det egentligen för skillnad mellan Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas migrations- och integrationspolitik idag?

Det finns ingen skillnad mellan de båda två partierna idag. Varför behövs ens Kristdemokraterna som parti, när deras politik inte ens är relevant eller är förankrad i den värld som vi idag lever i?

Magnus Lindh

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips