Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: "Ni är skyldiga en ursäkt"

Replik till Lars Jerdén (S) och Barbro Ödlund (S) som skrev: Viktigt att se över hur Faluns äldrevård drabbats.

Falu kommun har gjort sitt allra bästa för att hantera följderna av covid-19.

Vi har följt instruktioner från folkhälsomyndigheten, vi har sett till att vi hade utrustning för att skydda personal. I mycket tidigt skede har vi tagit upp problematiken kring språkförbistringar inom vård och omsorg.

Gruppledarna hade mycket täta möten för att få information och ställa frågor avseende organisationen, informationen, hygienen och hanteringen av hela situationen.

Var har ni varit under all information? Har ni domnat bort?

Personaltäthet och kontinuitet har diskuterats. Vi har haft förvaltningschefen på våra gruppledarträffar för att svara på oklarheter. Vi har haft fantastisk information till personalen genom av en app som förvaltningen har fixat för att samla in alla nyheter, och utbildat personalen i det svåra läget och även stillat oron kring smittan.

Vi har till och med inrättat ett specialtelefonnummer med telefontid för de äldre att kunna ringa vid behov och oro. Och detta är en fantastisk nyhet som Falun har gjort. Dessutom så har vi haft ett temaår som består av utbildning i de basala hygienrutiner året innan, som visade sig vara till stor nytta med tanke på det prekära läget.

Var har ni varit under all information? Har ni domnat bort? Era gruppledare har varit med på gruppledarträffar och era representanter har varit i nämndsammanträden. Min absoluta upplevda känsla är att ni var nöjda med det som var.

Att kritisera för att få billiga poäng spär på politikerförakt. Men ni är vana vid det.

Och jag vågar påstå att bakom kritiken finns det inte ett uns av sanning som motiverar denna kritik. Därför kan jag inte låta bli att svara till representanterna från Socialdemokraterna som medvetet har valt att kritisera personal och förvaltning så in i den milda graden. Jag skäms å era vägnar. Stå upp för insatserna från förvaltning och personal. Ni är skyldiga en ursäkt.

Katarina Gustavsson (KD)

ledamot i omvårdnadsförvaltningen

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips