Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: "Ni valde nedmonteringens väg"

Annons

Replik till Katarina Gustavsson (KD) som skrev i DD lördag den 8 februari.

Jag börjar med att konstatera att Katarina Gustavsson (KD) fortsätter sitt porträttmåleri av mig som person. Inte nog med att jag är en slöserimajor med guldbyxor, jag har nu även fått krumrygg och är påfrestande självgod. (Krumrygg eftersom jag uppenbarligen inte är rakryggad). Nidbilden tar form.

Det är dock inte det mest intressanta med Gustavssons svar. Nej spännande på riktigt blir det när hon skriver att jag borde veta att de har tvingats till att genomföra sin nedskärningspolitik på grund utav att den politiska ledningen ärvt "oreda, och ett gigantiskt underskott i kommunens kärnverksamheter".

Jag föreställer mig att den förklaringen kan orsaka rätt dålig stämning i rummet när ni träffas i den politiska ledningen

Jag föreställer mig att den förklaringen kan orsaka rätt dålig stämning i rummet när ni träffas i den politiska ledningen eftersom du indirekt anklagar centerpartiet, din samarbetspartner som delansvarig till varför läget är som det är.

Även om du skuldbelägger Centern för det hela, så har du fortfarande inte rätt, för det underskott som du pekar på i socialnämnden har du själv varit med och skapat, eftersom du tillsammans med dina politiska kollegor inte hade satt en realistisk budget, vilket hade varit fullt möjligt eftersom kommunen fortfarande gick med vinst 58 miljoner, trots nämndernas underskott. Men ni valde nedmonteringens väg och att spara för sparandes skull.

Vänsterpartiets budget är heltäckande och framåtskridande, i motsats till den politik som KD är med och driver och om lämnar medborgarna ensamma för vinden.

Patrik Liljeglöd

gruppledare Vänsterpartiet Falun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips