Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Om S förslag gått igenom - hade förskolan varit här nu

Svar på insändaren ”Skolan prioriteras inte av majoriteten

Det är med ett litet leende på läpparna jag läser Sofia Axelssons (M) och Mikael Gråbos (M) insändare om Hedemora Bildningsnämnds oförmåga att ta beslut i bland annat lösningen av utbyggnaden av förskoleplatser.

Nu skall man veta att dessa två moderatledamöter inte var med i arbetet för två år sedan så de vet inte om de olika turerna.

Eftersom jag var ordförande i två mandatperioder tidigare så vet jag hur det hade gått till och det handlade kanske inte så mycket om en bildningsnämnds oförmåga. Det var mera att de politiker som fanns en nivå över vår nämnd var kluva i hanteringen av denna fråga. Där hade oppositionen en möjlighet att ställa allt till rätta men det blev istället tvärt om. Moderaternas mantra var hela tiden ” att en genomlysning av verksamheten” var lösningen på det mesta.

Om Socialdemokraternas förslag hade gått igenom, då för snart två år sedan, om att göra en komplettering vid förskolan Kristallen - då hade förskolan varit där nu.

Det finns ett stort problem i denna fråga och även många andra frågor. Det saknas skatteintäkter och bättre statliga stöd. Men det handlar också om prioriteringar och det är något som politiker oavsett partitillhörighet har svar att tackla.

Anki Rooslien (S) Tro och Solidaritet

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips