Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Prata politik - inte strunt

Annons

Öppet brev till Roza Güclü Hedin (S) och Örjan Fridner (S).

I en insändare i DD skriver skriver Roza Güclü Hedin och Örjan Fridner att Falualliansen där Liberalerna ingår, är beroende av SD. Till att börja med får vi konstatera att S+MP-regeringen som vi idag har i Sverige inte har en egen majoritet. Den är därmed beroende av hur SD och andra partier röstar i riksdagen och måste hela tiden agera utifrån detta.

Under mandatperioden 2014 till 2018 röstade SD med S + MP-regeringen 1 193 gånger. Varför reagerar inte Güclü Hedin och Fridner över detta faktum? De väljer uppenbarligen att bli principiellt upprörda när det passar partipolitiken, inte när det finns principiella skäl att bli upprörda.

Regeringen och Falualliansen befinner sig alltså i precis samma position – ett minoritetsstyre där man måste få stöd från åtminstone ett oppositionsparti.

Den frågan som under Falualliansens styre som väckt mest debatt har handlat om skolans organisation på landsbygden. I den frågan hade S+SD+MP+VP precis samma ståndpunkt. Det är ingenting konstigt med det. Ibland kan partier med olika ideologier hamna i samma slutsats.

Vi liberaler verkar förstås för den politik vi tror på. I Falun gör vi det inom Falualliansen. Vi vill verka för att Falun ska vara en bra plats för människor att leva i. Om andra partier stöttar våra förslag så är det bra då kan det bli verklighet. Vi anser att det bästa vi kan göra är att prata om vår politik och rekommenderar Socialdemokraterna att berätta vad de vill istället för att ägna sig åt synnerligen långsökta spekulationer.

Vi liberaler i Falun är stolta att bevara demokratiska principer och därför arbetar vi efter ledorden frihet, öppenhet och i kommunpolitiken ekonomiskt ansvarstagande.

För övrigt önskar vi Roza och Örjan en god jul och gott nytt år!

Svante Parsjö Tegnér och Åsa Nilser, kommunfullmäktigeledamöter för Liberalerna i Falun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips