Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Räknas inte vi som visar hänsyn?

Svar på ett uttalande i DD, den 10 juli.

Det är viktigt att alla visar hänsyn mot de som arbetar vid vägarbeten. Det är vi många som också gör. De många gånger jag själv passerat brobygget vid Tunaån, med sänkt hastighet och ökad uppmärksamhet har det gällt alla medtrafikanter.

Därför blir jag ledsen när en gruppchef för trafikpolisen i Dalarna i DD uttalar sig när det gäller det brobygget: "Respekten för de som jobbar på vägen är noll."

Visst finns det alltför många som kör för fort och inte visar nödvändig respekt, men jag anser inte att det motiverar den sortens generella uttalanden. Hur tänker sig gruppchefen att alla vi som följer rekommendationerna ska tolka det? Som att det vi gör inte räknas?

Det är viktigt att vi alla följer rekommendationer, inte minst i trafiken och just vid pågående vägarbeten. Då är det också viktigt att ansvariga tänker sig för hur de uttrycker sig och inte avfärdar alla trafikanter som respektlösa. Som chef i den positionen har det betydelse hur man uttalar sig. Det hade varit så enkelt att i stället säga till exempel: "Många visar noll respekt."

Det är så enkelt att säga det man menar och så mycket bättre effekt får det då.

Åsa Wedin

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips