Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: "Svårt rädda ett utslitet bad och en för liten skola"

Svar till Gunnar Olsson som i DD den 9 oktober undrar hur Centerpartiet och Liberalerna resonerar när det gäller Tunets bad och Idkerbergets skola.

Vi kan börja med att hålla med Gunnar – det finns privata företag som har intresse och kunskap att driva både skolor och badanläggningar. En fristående skola var intresserad att driva Idkerbergets skola men tyvärr visade det sig vara omöjligt att genomföra. Oavsett om det är kommunen eller en fristående aktör som bedriver skolverksamhet så finns en skollag och läroplan att uppfylla och båda måste samtidigt klara ekonomin.

När det gäller Tunets bad har en köpare visat intresse för själva byggnaden. Men eftersom en ny skola och idrottshall ska byggas på området kan vi inte sälja huset.

Beslut att bygga en ny specialbassäng intill Maserhallen togs innan valet. Vi var då kritiska till beslutsunderlaget. Nu är bassängen snart klar.

Att fortsätta driva Tunets bad i kommunal regi ser vi inte som ekonomiskt försvarbart.

Gunnar undrar hur väljarna skall uppfatta Centerpartiets och Liberalernas insats i den nya majoriteten. Vi förstår att de som bor i Romme och i Idkerberget tycker att vi borde se till att bevara de verksamheter som finns där. Men hur resonerar övriga Borlängebor?

Gunnar refererar till den grekiska mytologin där man på en fest åt upp gästerna. I den nordiska mytologin finns grisen Särimner som slaktades och åts upp på kvällen och återuppstod dagen efter. Tänk om det kunde vara så med kommunens pengar!

Centerpartiet och Liberalerna har redan gjort skillnad i Borlänge. Valfrihet skall införas i äldreomsorgen, näringslivet skall vara mer delaktiga i den långsiktiga planeringen och vi fokuserar på kunskap och studiero i skolan. Vi känner oss långt ifrån uppätna!

Karin Örjes (C) och Monica Lundin (L)

Kommunalråd, Borlänge kommun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips