Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Vi importerar och tvingar våra företag att stänga

Replik på Allan Mattssons insändare i DD den 17 juli.

Visst kan det vara fascinerande att en SD-politiker i södra Sverige intresserar sig för vad just du Allan skriver i Dala-Demokraten. Själv tillhör jag dock de "fritidspolitiker" som skummar av flertalet av våra nyhetsforum och allt som oftast finner jag då saker att invända mot. "Klimatalarmismen" är en av dessa.

Enligt Aftonbladet så byggde Kina under förra året i snitt ett nytt kolkraftverk i veckan och detta tänker man fortsätta att göra under dem närmaste tio åren.

I princip samma utveckling ser vi i Indien som 2016 gick ut med att man planerade att bygga 297 nya kolkraftverk, Turkiet planerade då 93 nya kolkraftverk och Filipinerna 60. Japan hade vid samma tid förvarnat om 45 och inom EU planerades 2016 för 27 nya kolkraftverk, planerna för vissa av dessa är nu skrotade men nya kommer att byggas. Totalt var 2 440 nya kolkraftverk planerade att byggas på vår jord 2016, efter detta och klimatdebatten så har vissa länder omprövat sina beslut, dock inte de mest befolkningstäta länderna; Kina och Indien.

I Norra Europa satsar dock våra grannländer Polen, Finland och Baltstaterna med hjälp av svenska Vattenfall på kärnkraft vilken ger noll utsläpp av koldioxid. Dagens nya kärnkraftverk är betydligt säkrare än våra tidigare samt kan även drivas av tidigare så kallat uttjänt bränsle.

Det finns helt enkelt inga länder som sneglar på vår så kallade klimatpolitik

Att idag som svensk stå och tala om att vi måste rädda världen och vara ett föredöme med minskade utsläpp är rent ut sagt sinnessjukt. Det finns helt enkelt inga länder som sneglar på vår så kallade klimatpolitik, den skapar helt enkelt inga rubriker värda namnet.

Vi införde till exempel en skatt på plastpåsar för att "rädda klimatet och miljön". Wuhan den Kinesiska staden som coronaviruset påstås ha sitt ursprung i, lär ha en befolkning på 11 miljoner invånare, fråga på det!

Har man i denna enskilda kinesiska stad någon "straffbeskattning" på plastpåsar vilket vår rödgröna regering påstår räddar världen, och finns denna skatt i övriga asiatiska länder?

Svar nej!

Vad vill jag då komma till?

Jo det faktum att vi alltid ska framställas oss som duktiga och ett föredöme för världen, men vad gör vi!? Jo i princip allt vi köper idag är tillverkat i just Kina, Indien och övriga icke klimatvänliga länder.

Varför är det då så? Jo, för att vi snart inte kan tillverka någonting i vare sig Sverige eller Europa och detta beror uteslutande på idiotiska energiskatter, klimatskatter och nätavgifter med mera vilket gör tillverkningen inom EU för dyr. Det vill säga samma straffbeskattningar som till MP:s glädje gör kärnkraften olönsam. Och just därför så importerar vi precis allt från just de mest miljö- och klimatförstörande länderna som vi har på vår jord. Är detta bra och ska detta vanvett fortsätta att försvaras av vår rödgröna regering?

Avslutningsvis så kan jag ju bara kort upplysa Allan Mattsson att söka mer information om vindkraften, det går inte här att upplysa om alla brister rörande just denna.

Men att gigantiska länder som Kina och Indien väljer att satsa på kolkraft framför vindkraft borde ju innebära att den senare inte är lika tillförlitlig och effektiv som det påstås. Nu förordar varken jag eller mitt parti kolkraft utan samma energikälla som våra grannländer nu satsar på, det vill säga kärnkraft, vilken är en hundra procent tillförlitlig energikälla vare sig det är soligt, molnigt, blåser eller är vindstilla! 

Johnny Hornbrink

kommunfullmäktigeledamot SD-Värnamo

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips