Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: Lyssna på föräldrar och elever - för tryggare bussresor

Svar till "Alla ska vara trygga!", DD den 3 april.

Hej Christer Carlsson, tack för ditt svar. Vi som bor i Saxdalen är naturligtvis nöjda med att eleverna från Fredriksberg framöver kommer att få en trygg resa hem. Men det var inte svaret på alla frågor som gäller linje 294/295.

Att det är generellt sett tryggt att åka buss i Dalarna är en sanning med modifikation

Att det är generellt sett tryggt att åka buss i Dalarna är en sanning med modifikation och den upplevs absolut inte av eleverna som bussas mellan Saxdalen - Blötberget och Lorensberga - Saxdalen.

Efter samtal med boende i Saxdalen så skulle det kunna ske en betydande förbättring med "stängda" turer för ovanstående elever i Blötberget.

Tittar vi bakåt vilket jag sällan gör, så vill jag minnas att när skolan i Saxdalen stängdes så blev föräldrarna och barnen som drabbades av nedstängningen lovade, om inte "guld och gröna skogar", så i alla fall trygga transporter. Sedan dess har det bara gått utför med dessa trygga transporter och jag vet inte hur många gånger jag personligen fått åka i väg till Blötberget för att hämta barnbarn som busschauffören missat att hämta upp. Det sker även ofta incidenter där busschauffören glömmer att stanna vid hållplatser där elever skall stiga av.

I er framtida dialog med representanter för kommunen så skulle det vara en välkomnande gest från det politiska etablissemanget att bjuda in föräldrar och elever för att lyssna av deras idéer och tankar på om hur de tycker en trygg resa med Dalatrafik bör vara.

Med vänliga hälsningar

Bo Fremén

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips