Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: Vi gör vårt bästa för en smidig övergång - just nu jobbar vi med skolskjutstiderna

Svar till Föräldraföreningen Idkerbergets skola.

Min och majoritetens ambition har inte förändrats. Vi gör vårt allra bästa för att det ska bli en smidig övergång för era barn när de nu efter jullovet byter skola. Med det sagt så pågår planeringen och den sköts ytterst av skolchef enligt taget beslut i våras.

Planeringen inleddes med att ni i september fick tillfälle att göra ett första besök vid de skolor som har möjlighet att ta emot era barn: Skräddarbackens skola, Tunets skola och Halvarsgårdarnas skola. Undervägs har det också visat sig att Gylle skola har möjlighet att ta emot elever.

Under oktober månad genomförde ni sedan era skolval. Det visade sig då att valda skolor är Skräddarbackens skola, Tunets skola och Gylle skola. Den 9 oktober hade jag och vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden ett möte med tre av er i föräldraföreningen för att stämma av läget och informera om vad vi då visste samt svara på de frågor ni hade.

Jag upplevde att vi hade ett bra och konstruktivt möte och vi hade också kontakt efter mötet då jag skickade er kompletterande information som svar på de detaljfrågor jag behövde kolla upp med förvaltningen.

På barn- och utbildningsnämndens möte den 11 december togs beslut om att elever vilka har sin skolgång i Idkerbergets skola höstterminen 2019 får skolskjuts till vald skola, till det att de går ur årskurs 6, helt enligt vad jag lovade i våras.

Planeringen kring skolskjutsarna fortsätter med Dalatrafik. Det kommer gå en skolskjuts mot Skräddarbacken och en mot Tunet, som utlovat. Skräddarbackens skola är utpekad som er närmaste skola för kommande årskullar men ni har så klart möjlighet att välja annan skola.

Vi behöver ha tålamod med att planeringsprocesserna tar tid och att olika beslut kommer i konsekvensordning efter varandra

En kritik som nått mig är att era barn inte har fått göra besök vid era nya skolor för att träffa sina klasskamrater. Detta var också något jag lovade er i våras för att få till en smidig övergång. Enligt information som jag fick den 3 december så hade Gylle-eleverna genomfört besök, Tunet-eleverna skulle besöka sin skola 9/12 och att datum för besök då var på gång för Skräddarbackseleverna.

Jag förstår att ni vill att saker och ting ska gå fortare. Jag önskar detsamma men vi behöver ha tålamod med att planeringsprocesserna tar tid och att olika beslut kommer i konsekvensordning efter varandra. I skrivande stund är skolskjutstiderna på morgonen klara. Förvaltningen jobbar just nu med skolskjutstiderna hem tillsammans med Dalatrafik samt att ombesörja morgonfritids för er som önskat det. Skolchef har informerat kontinuerligt om hur saker och ting fortlöper.

Kontakta gärna mig eller skolchef. Min erfarenhet är att vi löser problem snabbare genom att prata med varandra så ring oss gärna så fort ni har frågor.

Jag vill passa på att önska er en god jul och gott nytt år med innerlig önskan om att övergången till era nya skolor ska gå bra. Vi politiker och vår personal gör sitt bästa för att det ska ske.

Monica Lundin (L) Ordförande Barn- och utbildningsnämnden Borlänge

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips