Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

/Insänt/

Den "goa" våren är utan tvekan i antågande vilket Saxdalens manskör och Fredagskören tagit fasta på. Namnet på den konsert som de båda körerna kommer att framföra på Aveny, i Ludvika, har nämligen fått det passande namnet "Gott å leva".

Det är på söndag eftermiddag, den 13 mars, som de två körerna kommer att ta plats på Avenys scen för att bjuda ludvikapubliken på en stunds körsångsunderhållning. De båda körerna kommer att framföra ett antal sånger gemensamt samt även var för sig.
Ett omväxlande program utlovas. Gemensamt kommer körerna att framföra bland annat Povel Ramels ”Den gamla vaktparaden”, Björn Skifs ”Håll mitt hjärta” och välkända ”Put your hand”.
På Saxdalens manskörs repertoar står bland annat sånger av Cornelis Vreeswijk, Ted Gärdestad samt Py Bäckmans ”Stad i ljus” med Nils-Olov Malmberg som solist.
Bland Fredagskörens konsertbidrag kan bland annat nämnas låtar av Åsa Jinder, Bellman och Roxettes ”It must have been love”. Dessutom får publiken stifta bekantskap med tre av Fredagskörens solister: Yvonne Lodin i ”Down to the river to play” och Ann-Sofie Gunnarsson och Pablo Rey i ”The Prayer”.
Dirigenter är Anders Haraldsson (Fredagskören) och Roger Broberg (manskören).
Nämnas bör också att Saxdalens manskör fyller 30 år i år och under hela den tiden har Roger Broberg varit ledare. Men även Anders Haraldsson har lång erfarenhet som körledare. I år firar han 20-årsjublieum som ledare för Fredagskören.