Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt

Centerpartiet vill ta ett stort grepp och diskutera både innehåll och lokaler. Därför planeras i vår ett dialogmöte med invånarna om framtidens äldreomsorg. Det beslutades vid årsmötet som hållits i OK-stugan, Mockfjärd.
- Jag kan tänka mig att vi också öppnar ett forum på Internet för att föra diskussion med invånarna, säger Anki Enevoldsen som är omvald ordförande för Centerpartiet i Gagnefs kommun.

Talare på årsmötet var Lena Reyier, ordförande för Centerpartiet Dalarna och oppositionsråd i landstinget. Två stora frågor hon tog upp var Centerpartiets förnyelsearbete och landstingets ekonomi.
- Landstinget Dalarna har inte sämre förutsättningar än andra landsting. Centerpartiet vill att alla politiker och all personal tillsammans försöker hitta möjligheter till effektivisering och besparing. Titta på hur man jobbar framgångsrikt i andra landsting, men ta också till vara goda exempel i Dalarna. Effektivisering i vardagsarbetet kan skapa både bättre kvalitet och ekonomi. Gagnefs vårdcentral har till exempel gjort ett mycket bra arbete på det området, säger Lena Reyer.
Styrelsen som valdes på årsmötet består av:
Anki Enevoldsen, ordförande
Erik Warg, vice ordförande
Kjell Lindgren, kassör
Birgitta Floresjö
Kerstin Stenqvist
Jaak Kerstell
Fredrik Andersson
Jan Bergman
Börje Lindvall
Ersättare:
Anna Vacietis(omval)
Lill Karin Gustafsson (omval)
Ola Erkers (nyval)
Irene Jonasson (nyval)
Adjungerade ledamöter:
Sofia Jarl, kommunalråd
Anders Ahlgren, landstingsgruppen
CUF:s avdelningsordförande