Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt

Annons

Gagnefs Baptistförsamling som håller till i kyrkolokalen Betel på Digeråkern har i dagarna haft sitt 143:e årsmöte.
Nils Hjort ledde årsmötesförhandlingarna.

Ordförande för församlingen är Nils Hjort, sekreterare är Maria Eriksson och kassör är Rolf Hjort.
Sen den 1 september har församlingen ny pastor i Paul Grönberg som tillträdde tjänsten efter Carl Lindahl.
Söndagens gudstjänst är navet i församlingslivet och har varit flitigt besökta. Parallellt med dessa gudstjänster har söndagsskolan pågått. Övrig verksamhet är sång- och andaktsstunderna på vårdhemmen i Djurås och Gagnef där flera sånggrupper från församlingen turats om att besöka dessa.
Ett sextiotal barn och ungdomar har deltagit i barn och ungdomsverksamheten vilket består av Draget för åldrarna 4-8 år, Musikul för åldrarna 9-13 samt Ungdomsamlingarna från 13 år och uppåt. Ungdomssamlingarna sker i samarbete med ELM i Gagnef.
Ett rikt sång och musikliv finns också i församlingen där Gunvor Roos står som samordnare för körer, musikanter och sång i verksamheten. Många duktiga musikanter står till förfogande och leder de olika musikgrupperna.
Församlingen bedriver också internationellt arbete genom sin mission i andra länder som Thailand och Indien. Genom butiken Källan i Tulavippan har 77 000 kronor kunnat frigöras till organisationen Ge För Livet som hjälper gatubarn i Ukraina.