Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt

Gagnefs Baptistförsamling som håller till i kyrkolokalen Betel på Digeråkern har i dagarna haft sitt 143:e årsmöte.
Nils Hjort ledde årsmötesförhandlingarna.

Ordförande för församlingen är Nils Hjort, sekreterare är Maria Eriksson och kassör är Rolf Hjort.
Sen den 1 september har församlingen ny pastor i Paul Grönberg som tillträdde tjänsten efter Carl Lindahl.
Söndagens gudstjänst är navet i församlingslivet och har varit flitigt besökta. Parallellt med dessa gudstjänster har söndagsskolan pågått. Övrig verksamhet är sång- och andaktsstunderna på vårdhemmen i Djurås och Gagnef där flera sånggrupper från församlingen turats om att besöka dessa.
Ett sextiotal barn och ungdomar har deltagit i barn och ungdomsverksamheten vilket består av Draget för åldrarna 4-8 år, Musikul för åldrarna 9-13 samt Ungdomsamlingarna från 13 år och uppåt. Ungdomssamlingarna sker i samarbete med ELM i Gagnef.
Ett rikt sång och musikliv finns också i församlingen där Gunvor Roos står som samordnare för körer, musikanter och sång i verksamheten. Många duktiga musikanter står till förfogande och leder de olika musikgrupperna.
Församlingen bedriver också internationellt arbete genom sin mission i andra länder som Thailand och Indien. Genom butiken Källan i Tulavippan har 77 000 kronor kunnat frigöras till organisationen Ge För Livet som hjälper gatubarn i Ukraina.