Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNT

Sång och musikgruppen inledde vårens PRO möten i Fokets hus med ett knippe vårdoftande Jules Sylvainmelodier. Det våras för förenignen som skrivit in 14 nya medlemmar.

- Ni känner väl till Axel Stig Hansson allihop? inledde Gina Gustavsson.
Nej inte många tycktes känna till namnet förrän hans artistnamn Jules Sylvain tillkännagavs.
- Han har skrivit över 500 melodier, vi ska inte sjunga alla, men samtidigt berätta litet om hans gärningar.
Att det våras för hela föreningen konstaterades, då sekreteraren Ingegärd Hermansson glädjande rapporterade att 14 nya medlemmar anslutit sig till föreningen. Hermansson som också är föreningens researrangör presenterade sedan föreningens omfattande reseprogram.

Trumpeten vann över fotbollen

Ett uppskattat kulturinslag svarade Ludvika Musikkårs Karl Erik Anestedt som dirigerat kåren i 38 år för. Valet stod mellan trumpeten och fotbollen.
- Varför ska man jaga runt en hel plan efter en boll, då man kan ha en alldeles egen boll för sig själv, var en av Anestedts förklaring.

Stolt över ungdomarna

Många äventyr i Dalarna, likväl i landet som under amerikaresan har utspelats i hans musikbana. Bland annat i drygt två år som musiker då Egon Kjerrman ledde allsången på Skansen. Hans riktigt stora erfarenheter började i Stockholms Spårvägars musikkår. Amerikaresan som kåren gjorde blev  naturligtvis ett oförglömligt minne. Anestedt kan inte nog berömma  alla ungdomar som fått sin musikaliska skolning i Ludvika/Smedjebacken.
- Tänk er om våra ungdommars bedrifter fått samma uppmärksamhet, som om dom varit idrottsstjärnor. Ja då skulle det sitta stora affischer med dom över hela stan.

INSÄNT av BJÖRN ELF