Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

/Insänt/

I skogarna kring Krabbsjön, Ludvika, samlades i helgen spaniels och retrievers för att göra upp om årets mästerskap i viltspår. Fyra länder deltog med fyra ekipage. Sverige som vunnit de två senaste åren fick se sig besegrade av Danmark. Därefter kom Finland och Norge blev fyra.

Årets spårupplägg var en fingerad jakt på hjort, där skytten skjutit två skott utan att fälla något vilt. Uppdraget för eftersöksekipagen var att reda ut om ett eller två djur träffats alternativt missats, hur de träffats samt spåra upp eventuellt skadat vilt. Hela upplägget efterliknades så långt möjligt ett verkligt eftersök och de utmaningar som kan uppstå i samband med det.
Det varma vädret gjorde att det blev en tuff spårning för många av hundarna. Varje ekipage hade 90 minuter på sig att lösa uppgiften.
Bästa enskilda ekipage blev danskan Pia Rix med SEVCH NOVCH DKVCH NORDVCH Coco Locos Madison Avenue.
Hela arrangemanget inleddes lördag kväll med NM-middag på Grand i Ludvika, där många av deltagarna och domarna bodde. Det var en synnerligen välkomponerad middag i goda vänners lag som lade grunden för den fina och gemytliga stämning som kom att genomsyra hela NM.