Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: 20 års- jubileum med öppet hus i Gagnefs vävstuga

Gagnefs vävstuga har huserat i Aktivitetshuset i Gagnef i 20 år i höst.

För att fira det arrangerade man ett öppet hus, där man visade upp flera av våra alster; alltifrån mattor, kuddar, plädar, dukar, gardiner till grytlappar och disktrasor.

För att dokumentera de senaste åren hade man även sammanställt en fotobok. I den samlades foton som tagit under åren på gruppens vävar, men även aktiviteter i vävstugan och resor man gjort för att samla inspiration. Att välja ut bilder var både roligt och svårt och man upptäckte verkligen hur mycket man vävt under åren.

Vid öppnandet vällde det fullständigt in gäster. Parkeringen närmast huset fylldes snabbt. Fikaborden fylldes och flera väntade på sittplats. Vävgruppen fick också mycket beröm för fina vävar och mattor och goda bakverk.

En av de första gästerna var vävstugans äldsta medlem, Ingrid Inge, som länge varit aktiv. Ingrids lott, som hon skrivit barnbarnet Gustavs namn på, vann dessutom första pris, en rutig glesripsmatta, i lotteridragningen. Det var extra roligt.

Besökare kom från Mora, Leksand, Falun, Borlänge, Björbo, Dala-Floda, Bäsna, Djurås och Gagnef. Dagen blev lyckad och nu fortsätter gruppen att väva och träffas regelbundet i sin fina vävstuga. Antalet medlemmar i vävstugan har växt och nu är antalet 23. Inte bara vävandet är viktigt, det sociala mötet är minst lika viktigt.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips