Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNT

Det blev som vanligt fullsatt när höstens första Café med andra bullar anordnades i Horndal församlingshem. Svenskar och nyanlända, unga och gamla, och många språk blandade.. Kvällen arrangerades av Connexion, ett integrationsprojekt som utgår från Johan-Olovskolan, och av kursen Svenska för Invandrare.

Deltagarna hade bakat bröd med recept från sina hemländer. Kaffeborden dignade därmed av bröd från Jemen, Israel och Syrien till Iran, Azerbajan och Eritrea. Det svenska bidraget var välsmakande kanelbullar som bakats av elever på Johan-Olovskolan.
 

Somalisk sång


För skönsjungande underhållning stod Malin Kihlström och Veronica Fäldt, kompade av Sebastian Ström och Patrik Söderlund på gitarr. Ungdomarna kom från Estetiska programmet på Karlfeldtgymnasiet och de framträdde till förmån för ett projektarbete där ett besök på ett barnhem i Brasilien ingår.
Men det fanns även plats för spontana inslag! Ala, 11 år, med ursprung i Jemen sjöng ”I natt jag drömde” och Adam framförde en sång på somaliska uppbackad av en liten kille på 3-4 år som charmade alla genom att dansa till musiken. Oscar från El Salvador och Omar från Israel bidrog också med sång från sina hemländer.
Stämningen var varm och familjär, och när kvällen led mot sitt slut var alla överens om att ses igen i november.
BIRGITTA HÄGG, INSÄNT