Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

/Insänt/

Saxdalens manskör, med sitt sångspel Helgdagskväll vid timmerkojan, var något av huvudnumret vid den vis- och körfestival som arrangerades i Sjötorp under den gångna helgen. Tyvärr var dock inte vädret det bästa vilket innebar att lördagens framträdande måste avbrytas på grund av störtregn.

Vis- och körfestivalen hölls i vackra Sjötorp några mil norr om Mariestad, vid Vänerns strand och i anslutning till Göta kanal. På slussområdet arrangerades festivalen under dagarna två.
Båda dagarna framförde manskören sitt välkända sångspel Helgdagskväll vid timmerkojan. Lördagens framträdande blev emellertid mindre lyckat. Mitt i spelet började det regna kraftigt och då det saknades tak för både körerna och publiken tvingades man avbryta såväl spelet som fortsatta framträdanden under lördagseftermiddagen.
Söndagens väder blev bättre och manskören kunde på uppskattat sätt  framföra sitt sångspel inför en entusiastisk publik på cirka 250 personer.
Utöver manskören framförde även körens ledare Roger Broberg och Åke Lundeberg, tillsammans med dragspelaren Anders Gustavsson, några Nils Parling-visor som även de ”gick hem” hos publiken. Manskören gjorde även ett framträdande, i en gemensam storkör, tillsammans med de övriga körerna.
Ledare för storkören var Anders Rosén som tillsammans med initiativtagaren till festivalen Stig Sjöberg.
Övriga medverkande på festivalen var Cantemuskören, gruppen For Joy, Karlsborgs gospelkör och skickliga Da Capokören.