Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt

Borlänge Scoutkårs Utmanarscouter i åldrarna 15-19 år, som också kallas B-laget, fick i helgen besök av 17 Belgiska Scouter från Bryssel.

Pionjärerna som scouterna från Bryssel kallas, är killar i åldrarna 15-17 år från scoutkåren Sankt Paul 51:st Unit, som årligen gör utlandsprojekt. Scouterna är ute på en tre veckor lång rundtur i Skandinavien. De kom närmast från Stockholm för att senare åka till Arvika för en veckas kanotpaddling.

Ny vänskap

Under två dagar ordnades besök i Falu gruva, en härlig grillfest, traditionella scouttävlingar med bland annat eldning och kanot, bad och samvaro. Allt var mycket trevligt och många nya vänskaper uppstod även om det var en kort tid och lite språksvårigheter fanns. Men vill man förstå varandra gör man det. Vädret visade sin bästa sida så det blev mycket bad i Ösjön - vilket är mycket exotiskt, då man i Belgien inte har möjligheten att bada i en sjö.
En uppgift som de Belgiska scouterna skulle genomföra under sin resa var en personlig utmaning under 24 timmar, exempel på de utmaningar som genomfördes var att cykla från Borlänge till Mora och tillbaka, vandra till Sundborn och tillbaka eller bygga en risflotte.
Fantastiska prestationer väl i klass med de man ser i TV-program som ”Robinson”. B-Laget och Borlänge Scoutkår har fått nya vänner för livet och hoppas att vi i framtiden kan besöka Belgien.

Bo Bergström
Borlänge Scoutkår