Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt

Segling, midsommarfirande, mera segling och pannkakor. Det är det som Borlängescouter helst gör till midsommar. Borlänge Scoutkår har två större segelbåtar med ruff, det gör att i alla fall tio scouter kan ge sig ut samtidigt på midsommarsegling. Och i år var det just tio personer som kunde njuta av sol, regn och vind.

Vid lunchtid på midsommarafton träffades sex scouter i Uvbergsviken för att göra i ordning båtarna och segla till byn Kyna där de lade till. Färskpotatis och sill ska man ju äta till midsommar, men här var rostbiff och lax lika populära! Mysigt var det när de nu sju personerna trängdes i sittbrunnen på segelbåten Mymlan.
Efter mat och disk var det dags för tävlingar, fika, lotterier och så småningom majstångsresning vid ängen i Kyna. Efter att stången sattes på plats och lekarna hade lekts var det dags att sätta segel.
Det blåste alldeles lagom och båtarna Mymlan och My seglades genom sundet och ut på Runn, förbi Stora och Lilla Stensö innan scoutgänget vände och lade till för natten med en underbar solnedgång i bakgrunden. Tur dock att seglare har regnkläder för det kom några droppar under kvällen, och mer skulle det bli under natten – men då var det tryggt och torrt i båtarna.
Ett morgondopp är så skönt när solen skiner rakt på båten på morgonen, det tyckte i alla fall några! Och vilken badplats! Bara skog vatten och våra två båtar, en sådan fin utsikt. Andra valde att vakna försiktig i solen före frukost.
Väl ute på sjön igen blåste det rejält till och från. Segling kan vara spännande – vinden visade sin kraft, och några var lite överraskade att segelbåtar lutar ibland. Solen sken och värmde skönt medan flera provade på att hålla i rodret. Vid Fornäs Udd (Ornäs båtklubbs brygga) stektes pannkakor tills bränslet tog slut. Men scouterna orkade segla hem genom sundet igen till Uvbergsviken och väntande föräldrar.
Naomi Little
Borlänge Scoutkår