Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNT

På lördag eftermiddag inleds musikveckan ”Toner vid Barken” med en konsert i Norrbärke kyrka då sopranen Maria Bergman medverkar.
Sedan fortsätter musikveckan med en orgelkonsert på måndag.

Vid konserten på lördag medverkar Maria Bergman, sopran, Mervi Sahlman på flöjt och piano samt Erik Svensson på orgel och piano.
Programmet som bjuds innehåller bland andra ”Les oiseaux la charmille” ur Hoffmans äventyr av Jacques Offenbach; ”Lascia ch´io pianga” ur Rinaldo av Georg Friedrich Händel samt Puccinis ”O mio babbino caro”. Vidare får vi lyssna till musik för flöjt och piano samt ett orgelstycke av Charles Gounod.

Rötter i Smedjebacken

Maria Bergman är sopran med rötterna i Smedjebacken, sedan två år tillbaka bor hon i Stockholm. Maria är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och Musikhögskolan i Örebro.
Hon är klassiskt skolad koloratursopran. Hon sjunger även i andra genrer och har en förkärlek för nordisk folkmusik. Maria jobbar som musiklärare, sångpedagog och sångerska.
Hon sjunger för närvarande i bland annat Orpheus vokalensemble, Ochsenhausen, Tyskland, samt i S:t Jacobs kammarkör, Stockholm.

Orgelkonsert

På måndag kväll fortsätter musikveckan med en orgelkonsert i Norrbärke kyrka.
Då kommer organisten Gunnar Enlund från Falun att framföra orgelmusik av César Franck, Marcel Duprés och Johann Sebastian Bach.
Gunnar Enlund arbetar sedan 1986 som organist i St. Kopparbergs kyrka, Falun.
Gunnar Enlund är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm med professor Gotthard Arnér som orgellärare och innehade efter sin utbildning en tjänst i Visby innan han kom till Falun.
Han har fortsatt att studera orgel för bland andra Mats Åberg (Falun) och Jacques Oortmessen.