Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Björn och Marketta gästade SPF i Smedjebacken

Annons

Det har blivit en tradition hos SPF Barkenbygden att vid  novembermötet lyssna till kör och visparet Björn Hedén och Marketta Franssilla. 

Det är alltid lika populärt och paret kan variera sig med helt nytt program varje gång.

Björn började med Bellmans ”Är jag född vill jag leva” Marketta läste en dikt och Björn fortsatte med en dikt om kålrötter och några korta visor. Sen blev det allsång och den mest kända allsångsvisan ”I natt jag drömde”. Björn som är van körledare kunde berätta att denna visa passar de flesta stämmor. Han berättade vidare om körsång och att den mänskliga rösten förändrats de sista 100 åren. Förklaringen är helt enkelt att vi har en annan kroppsbyggnad.

Efter allsången framförde Björn en egen sång till Marketta, sången om båtar och vindarnas sus. Därefter en blandning av tonsatta dikter av Aspenström och en tonsatt text om Strömsholms kanal och Evert Taubes sista utgivna visa ”Änglamark”. Framträdandet avslutades med ”länge leve livet”

Varma och uppskattade applåder från åhörarna och Alf Werner inbjöd paret att återkomma till novembermötet nästa år. Som vanligt avslutades mötet med kaffe och goda bullar. Alf Werner kunde berätta att det goda brödet inhandlats av en ”bullvan”.  Nästa träff och årets sista med SPF Barkenbygden blir en jullunch den 12 december.

 

 

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips