Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Borlängerevyer levererar och dominerar

Varje år samlas hela Sveriges revyelit till festival där det också utses svenska mästare i revy. I fem olika kategorier: Sång och musik, dans och rytm, monolog, sketch samt lokalt, koras landets bästa revynummer i respektive kategori.

Det är en tävling som väcker ett mycket stort intresse i hela landet och anmälda bidrag går igenom en omfattande process i mycket hård konkurrens bland flera hundra bidrag. Till finalen som avgörs under Revyfestivalen kvalificerar sig ett fåtal nummer i varje kategori genom att bli uttagen av en jury. Årets revyfestival skulle avgöras i Karlskrona i augusti och till den finalen kvalificerade sig Borlänge med två nummer från två olika revyer.

Borlängerevyn gick till final med det fantastiska dansnumret "Rosa Himmel". Ett otroligt vackert nummer som trollband och berörde både publiken på Maximteatern under årets revy och SM-juryn som utsåg numret till finalen i Karlskrona. Numret är koreograferat av Vanessa Karlsdotter Lindblom och framfört av de unga dansarna Max Pihkakoski, Amelia Hjelm, Thea Back och Tilda Forslund.

Dessutom blev även Borlänges andra aktör på revyscenen, Revyresan, uttagen till final i kategorin sång och musik med sitt underbara clownnummer "Kärlek vi ger" med text av Bo Gunnar Karlsson, koreografi Kicki Bergsten, sång Thilda Söderström Millard och scengestaltning och dans av ungdomarna i Revyresan. Revyresan är en unik grupp på Sveriges revyscener och består av ett antal elever, med olika typer av funktionsnedsättningar, från Ljungbergsgymnasiet i Borlänge och från daglig verksamhet. Att bli nominerad till final i Revy-SM i konkurrens med hela Sveriges proffs- och amatörrevyer är ett oerhört erkännande för det fantastiska arbete som ungdomarna, och alla omkring dem, gör. Samt en stark signal om att allt är möjligt.

Att Borlänge kvalificerar sig med två nummer från två olika revyer till landets största revyevent är unikt och stort och visar på den starka revytraditionen som finns i staden.

Tyvärr kommer inte finalen att kunna avgöras som planerat i Karlskrona i sommar eftersom coronapandemin sätter stopp för detta. Men bara att bli utsedd till final är en seger och med stolthet och glädje konstaterar både Revyresan och Borlängerevyn att de återigen satt Borlänge på den musikaliska och kulturella kartan.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips