Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: En julsaga med oväntat slut

Min fru tog planet upp till Dalarna för det årliga julbaket hos några kompisar. Med väskan full av kakburkar och bakrecept klev hon av Linjeflygs vita Fokker på Dala Airport för att ta flygbussen in till Borlänge. Hennes medpassagerare hämtades av firmabilen eller sin maka, varför hon strax stod ensam i snålblåsten vid bussen.

När avgångstiden inföll verkade allt oroväckande lugnt. Efter tio minuters väntan rasslade det plötsligt till baktill i bussen och en yrvaken chaufför öppnade dörren.

”Varsågod och stig på!”.

”Hinner jag med bussen till Falun?”

”Naturligtvis”.

Starten gick. Rivstart. Snön yrde, däcken spann och farten ökade. Påstigande vid hållplatserna uppmanades att skynda sig på.

”Skit i o betala! Vi har bråttom!”.

Chauffören tog via kom-radion kontakt med kollegan på Falu-bussen.

”Bussen mot Falun, bussen mot Falun, kom”.

”Falubussen här, kom”.

”Jag har en passagerare, som ovillkorligen måste med. Vi möts vid musikaffärn”.

Full gas. De förvånade passagerarna kastades hit o dit. Knaster i radion:

”Falubussen här. Jag är vid musikaffärn”.

”O jag e vid körse. Kommer som e kula!”.

Väl framme vid mötesplatsen kunde min fru kliva ombord på Falubussen, där såväl chaufför som passagerare undrade över vilken VIP-person de träffat på.

Julbaket klarades av med gott resultat trots den omtumlande bussfärden. Några dagar senare rapporterade jag om äventyret till marknadsavdelningen på Linjeflyg. Jag var anställd där och vi jobbade med flera kundprojekt med mottot ”Kunden i centrum” och ”Från dörr till dörr”.

Efter kontakt med Linjeflygs folk i Borlänge fick bussbolaget uppgift att be chauffören infinna sig på flygplatskontoret. Hans oro inför mötet försvann snabbt när han fick motta en present med tack för en berömlig serviceinsats. Han fick blommor och ett presentkort på en flygresa tur och retur Stockholm för sig och sin fru.

Slutet gott allting gott.

Ryktet nådde oss, att kön av villiga chaufförer till körningar till och från Dala Airport denna vinter blev lång.

Greger Lundberg

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips