Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Källvandring arrangerades i Säter

SPF Tuna- Säter har vandrat vid Åsen i Säter med Mats Hedin som ledare. Mats är synnerligen naturintresserad och har letat på och dokumenterat alla kända och okända källor i Säter. Han berättade om källorna och vattnets väg ner till bebyggelsen.

Det blev en hälsosam vandring, frisk luft, skogsbad ett sätt att minska stress och må bättre, dricka direkt ur trefaldighetskällan som anses ha en läkande kraft. När sällskapet kom högt upp på Åsen kunde de se Storklacken i öster. När de närmade sig källan skulle de prova på "Skogsbad", som innebär att gå rakt in i skogen alldeles tyst med bara sina egna tankar.

Väl framme vid källan skulle deltagarna dricka sju klunkar av det kalla och goda vattnet. Bäst effekt ska vattnet ha på trefaldighetsafton som infaller sju dagar efter pingstafton. Det blev extra högtidligt när Mats läste en dikt av Wilhelm Moberg.

De kulturella inslagen fortsatte vid källan vid Nämnsbo när Berit och Kristina sjöng en snutt av ”Här en källa rinner”.

Nästa vandring blir vid Risshyttan.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips