Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Nyckelharpstoner vid SPF Grangärdes månadsmöte

Annons

SPF Grangärde-Sunnansjöbygdens medlemmar har haft månadsmöte i Solgärdets samlingssal.

Ett möte som förgylldes av Västerbergslagens Nyckelharpsgille.

Alla hälsades varmt välkomna av värdinnan Maude Davidsson som också hälsade Västerbergsslagens Nyckelharpsgille, som underhöll med sköna toner från nyckelharpan, välkomna.

Musikerna var sju till antalet, därav ett dragspel, som också bjöd på ett solo. Man fick också njuta av skönsång. Det bjöds på låtar av traditionell art från Uppland och andra med anknytning från Västerbergslagen. "Väsman runt", en låt som skrivits av Karl-Erik Engström från Ängsgården fick man också höra.

Man fick även njuta till toner av irländsk musik. Det berättades lite om nyckelharpans historik och denna grupp har spelat sedan 1980 talet. De träffas varje tisdag och spelar i NBV:s lokal på Köpmangatan i Ludvika.

Därefter njöt åhörarna av det efterlängtade kaffet, som det duktiga serveringsteamet ordnat och sedan fick vi njuta av några låtar till, innan vår ordförande Anne Unge började med lotteriet tillsammans med lotteriansvarige Birgitta Malmkvist.

Man påmindes även om de kvarvarande aktiviteterna innan jul, som pälssömnad vid klubblokalen och jullunchen.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips