Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intresseföreningen uppvaktade Trafikverket om Västerdalsstråket

Styrelsen för Västerdaisbanans Intresseförening uppvaktade häromdagen Trafikverket angående läget och framtiden för Västerdaisbanan, E 16 och Riksväg 66.
Vad gäller Västerdalsbanan framfördes krav på upprustning och underhåll av hela banan för först och främst godstrafik samt att det nya trafikledningssystemet ERTMS-R snarast måste fungera som tänkt.
Irritationen har varit stor bland de företag som ej kunnat utnyttja Västerdaisbanan för sina transporter, framförallt timmertransporter, på grund av problemen med det nya trafikledningssystemet.
Detta har lett till att transporterna tvingats ut på vägen. Vad gäller E16 och Riksväg 66 framfördes att de så kallade tre proppama (Dala-Järna-Vansbro, Tandö-Bu och Yttermalung) nu måste genomföras allra senast enligt den plan som nu ligger.
– Några klara besked gavs inte vid mötet annat än att Trafikverket för sin del gör vad man kan för att uppfylla önskemålen och kraven, säger Vansbros kommunalråd och ordförande i Västerdalsbanans intresseförening Per-Anders Westhed (C).
Man noterar samtidigt att i slutänden är det dock politiska beslut som avgör hur prioriteringarna blir och hur den slutliga planen ser ut.

Leif Olsson
leif.olsson@daladem.se