Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invandring är bra för Sverige

De invandrade bidrar mer till samhället än de får tillbaka visar den första internationella rapporten av OECD om invandringens ekonomiska följder i Sverige och övriga I-lämder. 44 procent av arbetskraftsinvandrarna från tredje land har högskoleutbildning, jämfört med 34 procent för den inhemska svenska befolkningen, enligt Stockholöms handelskammare.

Finland är just nu i en ekonomisk depression vilket Danske banks rapport från 2014 delförklarar med deras restriktiva invandring som ger ett demografiproblem.

I dag går det en yrkesverksam på varje pensionär i Europa, inom 30 år kommer det att halveras. Tack vare den höga invandringen ligger dock bättre till än många andra EU-länder, enligt EU-kommisionen.

Och det finns inget som tyder på att invandrare i högre grad blir mer långisktigt beroende av socialbidrag än infödda svenskar, visar en studie gjord vid Örebro universitet där forskarna undersökt hur det gick för personer som kom till Sverige under 1990-talet.

Om vi tittar på invandringen 1945 –1990 har de haft/har samma sysselsättningsgrad som övrig svensk befolkning. Flör att klara välfärdens finansiering behöver vi få hit upp emot 100 000 nya invandrare per år, hävdar Arbetsförmedlingen.

Utan invandrare hade Sverige haft 2,5 miljoner invånare färre, och ekonomin hade varit drygt en femtedel mindre, fastslår en rapport från Tankesmedjan Arena idé.

Det tar som sämst två till åtta år för en invandrad person att komma i jobb, men det tar som bäst 19-25 år för en infödd att komma i arbete!

Samhällsmedborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare