Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invigning av stålbassäng skjuts fram

Planerna på invigning av ”stålbadet” i Ludvika sporthall till 10 februari har framflyttats minst en vecka.

Annons

Förlusterna i uteblivna badavgifter i Ludvika befarades i höstas till cirka 150 000 kronor per månad.
Men för Grängesbergs badhus har samtidigt intäkterna ökat med 70 procent, från 200 000 kronor till 350 000 kronor för helåret 2012. Rätt många badande har alltså skaffat sig ny vana att välja att åka till Gränges badhus.
– Med anledning av stängda badet i Ludvika flaggade vi i höstas för att vi skulle tappa 600 000 kronor i badintäkter och få ett minus för hela kultur- och fritidsnämnden, säger nämndordförande Ingvar Henriksson S.

– Nu har alla hjälpts åt att hålla tillbaks kostnader, ett väldigt bra jobb har gjorts, så vi kan presentera ett bokslut för hela veksamheten 2012 på plus 38 000 kronor. En liten summa på en 57-miljoners budget, men ett plus.
I botten av 25-metersbassängen gör entreprenörens plåtarbetare just nu 12-timmars skift. Eftersom vattenytan blir höjd ”över kanten” höjs även botten, så vattendjupet blir samma.

Ljus rostfri plåt och 32 lampor ska ge intrycket av en ljus simbassäng.
Men reparation av badets fuktskadade bastun och omklädningsrum drar ut på tiden och blir färdiga i vår. B-hallens omklädningsrum samt två små bastun är nödlösningar ännu en tid.

Gymmet Actic tänker koppla på invigningen av ”stålbadet” med invigning av sina nya friviktslokaler (i gamla romerska avdelningen). Lokalena är ianspråktagna sedan förra veckan och ett lyft för Actic som dels frikopplat gamla friviktslokalen för gruppträningar, dels fått in ytterligare träningsmaskiner.
– Vi saknar bara bättre skjuts på ventilationen, speglar på väggarna och musik i högtalarna så är nya lokalen toppen, sade killarna som tränade.

Ekonomiska bokslutet för kultur och fritid säger att enhet kultur kostat 23,4 miljoner, enhet fritid 31,4 miljoner, kansli 2,2 miljoner medan integrations- och etableringscenters kostnad 6,2 miljoner finansieras av tidigare överskott.
Måluppfyllelsen är ett annat mått och anges till 5,3 på en 10-gradig skala. Under 2012 har Folkets hus bio digitaliserats med 2K projektor.
26 Ludvikabor har uppvaktats som medaljörer nationellt och internationellt. Samverkansavtal har upprättats med SISU idrottsutbildarna. Totalt 98 nyanlända flyktingar från Somalia och Afghanistan mottagits. Svenska besökare på Frändskapshuset har ökat 35 procent.

Boo Ericsson