Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isak Öhrström på god väg mot OS-start i kanotslalom

Isak Öhrström från Falu Kanotklubb gjorde ett fint resultat på Ocanian Open i helgen.

Tävlingen samlade ett starkt startfält hela världseliten på plats. Isak Öhrström, som tidigare bodde i Ås, Jämtland, inledde med ett kanonåk i kvalet där han blev sexa på sitt förstaåk som fjärde bästa land, före flera olympiska medaljörer och världsmästare.

Därmed var han klar för semifinal som hade ovanligt trixig banläggning. I semifinalen blev det åter ett bra åk och Öhrström slutade på 14:e plats. Det var nära att bli ännu bättre, för vid sista splittiden låg han fyra.

Banan några mil från Sydney där tävlingen hölls, byggdes för OS år 2000. Det är den enda idrottsarena som går med vinst sedan spelen och erbjuder perfekta träningsförhållanden. Öhrström har spenderat två månaders träning där och åker nu till Förenade Arabemiraten för ytterligare några veckors träning.

Ett av Öhrströms mål i år är att kvala till OS på EM senare i vår. En enda plats finns kvar att fördela till Europeiska länder i hans tävlingsklass, K1 herr. Därför var helgens resultat utmärkt, för han var bäst av alla länder utan plats. Konkurrensen är dock stenhård - förra årets EM-trea, Samuel Hernanz från Spanien har inte kvalat och inte heller Belgien, Holland och Ungern. Det är inte förrän efter EM-resultaten är klara som det visar sig vad som krävs.

Inskickat av Falu Kanotklubb