Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ishallsrenovering stoppas

Renoveringen av Lugnets ishall skall ske etappvis i tre steg, men delar av det som ingår i steg 1 stoppas nu och flyttas över till steg 2 och påbörjas tidigast i mars.
– Taktiskt behöver vi göra förändringar i byggplanerna, det har dykt upp saker under resans gång, säger Lufabs vd Liselotte Jonsson.

– Bland annat har vi skjutit fram byggstarten av den miljövägg som ska skilja ute- och innerdelen. Det gör vi för att bättre komma åt takkonstruktionen. Miljöväggen blir helt enkelt i vägen när bjälklaget ska saneras. Dessutom blir de förändringar vi gör mer kostnadseffektiva.
– Men ombyggnaden totalt sett kommer inte att försenas, i stället får vi riva och sanera det som går inför etapp 2. Och tar bort det vi kan tills vårens arbete kommer i gång, säger Jonsson.

Liselotte Jonsson lovar att det här inte ska påverka hockeyverksamheten mer än det har gjort tidigare under ombyggnaden.
– Det här ska inte ge några ytterligare negativa konsekvenser. Omklädningsrummen och källardelen blir klara vecka 45. Och vi ska också säkerställa så att caféverksamheten kan fungera säsongen ut. Toaletterna rör vi heller inte förrän i vår.

Det kan ju tyckas märkligt att man inte från början insåg att miljöväggen skulle vara i vägen för saneringen av bjälklaget.
– I maj presenterade vi ett upplägg hur ombyggnaden skulle ske och visade en plan för detta. Men det var en preliminär plan och ibland dyker det upp saker som man är tvungen att korrigera, däribland den här miljöväggen. Det är inget konstigt med det, i stort sett alla byggen får man ändra något i från ursprungsplanerna. Och i slutändan vill man ju att det ska bli så bra som möjligt, säger Liselotte Jonsson.
Lufab kommer nu att i detalj informera de klubbar som berörs av den här förändringen.
– Det ska vi göra så snart som möjligt.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se