Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge krossade formstarka Köping: "Vi äger matchen i tredje"

De 581 åskådare som tog sig till Borlänge ishall i den råa novemberkvällen fick se en fartfylld match med ett Borlänge som var starkast över 60 minuter.

Annons

Med endast en plump i protokollet under inledningen av säsongen tog Borlänge HF emot Köping HC i Borlänge ishall under onsdagskvällen. Köping som också visat på bra form de senaste matcherna då de vunnit två av tre drabbningar på slutet, och segrarna har inte kommit motbottengäng. Den 23 oktober fick Mariestad HC se sig slagna av Köping och i söndags slog Köping HC Kumla HC med 1-0.

När pucken väl släpptes var det starka försvarsspel som Köping visat upp de senaste matcherna som bortblåst. När Borlänge gjort två mål de första tre minuterna kändes matchen avgjord.

– Det är lätt att komma in i zonen nere i Köping men när man ska gå på mål är det stopp. De samlar spelare och täcker effektivt framför kassen, säger Viktor Ehn som vanligtvis spelar i Borlänge men nu fick se matchen från läktarplats på grund av nyckelbensbrott.

Borlänge vann på hemmaplan med 6 - 2.

I andra perioden lyckades Köping skapa tryck och hade flera farliga lägen som till slut resulterade i en reducering till 2-1. Efter reduceringsmålet kom Köping aldrig igen. Borlänge trummade på och det blev aldrig riktigt spännande. Målen rann in bakom Köpings annars så välspelande målvakt och resultatet blev till slut 6-2 till hemmalaget.

– Det stod och vägde efter deras reducering till 2-1, då höll det på att bli 2-2 flera gånger och de hade bra tryck på oss. Men vi har en bra kedja som går in och visar vägen, det är Liam, Joel och Patrik. De går in och gör en kasse som följd av hårt jobb, säger Viktor Mårtensson.

Vidare tycker Mårtensson att Köping inte täpper till lika bra som de gör på hemmplan.

– Sist vi mötte dem borta så var det tätt bakåt men det ver inte lika svårt för oss i dag. Vi gör några mål till och jag tycker att vi äger matchen i slutet på andra perioden och hela sista, säger Viktor Mårtensson som poängterar att siffrorna var rättvisa.

Han hyllar också junioren Liam Wallström som enligt Mårtensson är en lovande spelare som gjort bra matcher i Borlänge HF.

Borlänge vann på hemmaplan med 6 - 2.

Matchfakta Borlänge HF och Köping HC (2-0, 2-1, 2-1)

Resultat: 6 - 2

Skottstatistik: 45 - 22

Målskyttar Borlänge: Hägglund, Markus , Elfsberg, Patrik, Wallström, Liam, Eriksson, Nils 2, Eriksson, Lars.

Mer läsning

Annons