Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eloranta: - Jag är väldigt nöjd med grabbarnas insats

Annons

Åtta raka förluster var Moras facit mot Färjestad inför kvällens match. En trend som man såg till att bryta genom ett stabilt spel och stark vilja.
- Vi spelade med stor disciplin och jag är väldigt nöjd med grabbarnas insats, sa tränare Kari Eloranta efter den viktiga 3-2-segern.

Det märktes från start att Mora var rejält taggade och inställda på tre poäng. Under matchens första minuter fick dalmasarna Färjestad att se ganska bleka ut. Och efter tolv minuters spel kom också första målet. Thomas Skogs laddade och satte ett slagskott i nät bakom Christopher Heino-Lindberg i hemmaburen.
- Väldigt viktigt att vi kunde börja på det sätt vi gjorde. Det stärkte oss inför resten av perioderna, menade Eloranta.

Mer Moramål

Färjestad hade ett skott i stolpen och ett par vassa lägen innan den första perioden var över, men Juha Pitkämäki spikade igen.
- Som vanligt gjorde Juha en stormatch i målet, han spelar väldigt bra nu, fortsatte Eloranta som fick se sitt lag fortsätta anstormningen mot Färjestadskassen även efter paus. Snart satt tvåan, denna gång signerad Teemo Elomo, efter pass från Jonathan Granström och Marco Tuokko

Bra bortaspel

Färjestad ryckte dock upp sig något. De fick igång spelet och kom till skott några gånger, men Mora spelade en smart sarg-ut-hockey, och hemmamålen uteblev.
- Vi spelade smart och med tålamod. En riktigt bra bortamatch, analyserade Eloranta som fått se sitt lag spela riktigt bra bortahockey på sistone.
- De två senaste matcherna har varit jättebra, men man ska komma ihåg att vi gjorde bra bortamatcher innan också, även om vi inte tog poäng.
Den tredje perioden började med två Morautvisningar, och i spel 5 mot 4 kunde sedan Färjestad både reducera och kvittera.
- Vi hade pratat om att inte ta några onödiga utvisningar så det var synd att det blev så. Men å andra sidan gick det ju vägen. Vi kämpade verkligen hela matchen och det känns hur bra som helst att vi grejade det, menade Eloranta och syftade på det mål som Yared Hagos satte med fem minuter kvar att spela.

Över strecket

Målet innebar ledning med 3-2 och det blev matchens sista, något som placerade Mora över strecket, på en tionde plats med 62 poäng. Skellefteå som ligger på den sista slutspelsplatsen har 67.
- Skönt att vara över strecket men som bekant är det matcher kvar att spela. Nu ska vi fokusera på varje match och våga spela vårt spel, sade Eloranta.
- Spelar vi som idag ser det bra ut. Juha var väldigt bra i mål, men annars var ingen bättre än någon annan. Vinner man en sån här match har alla gjort ett bra jobb!

ELIN BROMAN

Annons