Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Colliton efter förlusten "Svårt att vinna när man ger bort det för enkelt"

Spelmässigt var det jämnt när Mora IK mötte Karlskoga borta. Men till skillnad från gästerna förvaltade hemmalaget sina chanser, samtidigt som Mora bjöd på några kostsamma tabbar.
– Vi talar hela tiden om att inte ge bort något gratis. Det är svårt att vinna när man ger bort det för enkelt, säger MIK-tränare Jeremy Colliton.

Annons

Mora gjorde ingen dålig match nere i Karlskoga, men slutresultatet 5-2 tyder på att något inte klickade. Medan hemmalaget utnyttjade sina lägen till max fick inte Mora till det.

– Jag tycker att vi spelade rätt bra, även om vi låg under tycker jag inte att vi gav upp. Men misstagen vi gjorde, de var stora. Och de utnyttjade sina chanser.

Innan matchen hade Colliton pratat om att ha "skärpa mentalt." Det saknades, och han tycker att det avgjorde till Karlskogas fördel.

– Skillnaden mellan oss var att de satte sina chanser. Första perioden tyckte jag vi spelade bra, men vi låg nere med två på grund av det mentala. Vi fastnade på fel sida och gav bort det för enkelt.

I andra perioden höll Mora emot bra, trots flera utvisningar och hade lyckats reducera så att de bara låg under med ett mål inför tredje. Sista perioden blev dock inte som man hoppats. Carl Berglund utökade till 3-1 efter en MIK-tabbe, och BIK Karlskoga gjorde även 4-1 efter en markeringsmiss på Alexandre Lavoie som kom sopren.

– Men det var inte där vi förlorade matchen, det var tidigare, säger Colliton.

MIK-tränaren tycker inte att de kom in ordentligt i de avgörande situationerna.

– Vi hamnade utanför. Man måste "innanför prickarna", och när man skapat något måste man slutföra. Gå blad mot blad.

Vad kan ni ta med er från den här matchen?

– Vi säger hela tiden att inte ge bort någonting gratis, att motståndarna ska jobba för allt. Det är svårt att vinna när man ger bort det för enkelt.

LÄS ÄVEN Karlskoga vassast på avsluten när Mora IK föll i Nobelhallen

Mer läsning

Annons