Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlskoga vassast på avsluten när Mora IK föll i Nobelhallen

Fredagsmatchen mellan Karlskoga och Mora IK väntades bli rejält spännande med två starka lag.
Spelmässigt var det dock ingen höjdare, men Karlskoga var klart vassast med avsluten och besegrade masarna med hela 5-2 till slut.

Annons

Två formstarka lag stod emot varandra på fredagskvällen, då Karlskoga tog emot Mora IK hemma i Nobelhallen. MIK:s Alexander Hilmerson hade sagt till MIK:s hemsida innan matchen att starten skulle bli nyckeln till seger, men det var Karlskoga som var mest på tå direkt efter pucksläpp.

Första perioden utvecklades därefter till en spelmässigt ganska jämn historia. Men till skillnad från Mora lyckades Karlskoga sätta sina skott, och var uppe i en 2-0-ledning efter första perioden.

Båda lagen hade då haft varsitt PP och värt att notera är att seriens bästa PP (Karlskoga) stod emot seriens näst bästa boxplay (Mora). Karlskoga imponerade dock inte i den spelformen denna kväll. I stället var Mora det lag som var starkast i fem mot fyra. De hade också flera skarpa lägen i sitt PP - men nära skjuter ingen hare. Karlskoga hade bättre flyt med sina avslut, och ett fint utgångsläge inför andra perioden.

Där åkte Moras Robin Johansson tidigt på ett matchstraff och hade gjort sitt för kvällen. Karlskoga fick chansen i ytterligare två powerplays innan paus, men kom inte upp i sin vanliga nivå. I stället gav de Mora ett bjudmål, där Emil Bejmo och Kevin Goumas var blixtsnabba att utnyttja hemmalagets blunder och reducera till 2-1 med två sekunder kvar av andra.

Tredje perioden bjöd inte på något höjdarspel från något håll, men Karlskoga fortsatte att trycka in sina puckar. De utökade till först 3-1, och - efter att Mora gjort en tabbe och släppt Alexandre Lavoie sopren framför mål - även till 4-1. Emil Aronssons 4-2-mål för Mora blev en klen tröst för masarna, som fick åka hem med 5-2-torsk när Karlskoga satte spiken i kistan i tom kasse.

LÄS ÄVEN Colliton efter förlusten: "Svårt att vinna när man ger bort det för enkelt"

BIK Karlskoga-Mora IK

5-2 (2-0, 0-1, 3-1)

Första perioden: 1-0 (3.36) Alexandre Lavoie (Henrik Rommel), 2-0 (18.52) Simon Mattsson (Carl Berglund)

Andra perioden: 2-1 (19.58) Emil Bejmo (Kevin Goumas)

Tredje perioden: 3-1 (11.47) Carl Berglund (Simon Mattsson), 4-1 (15.44) Alexandre Lavoie (Victor Ejdsell), 4-2 (16.10) Emil Aronsson (Pierre Engvall, Mathias Bromé), 5-2 (18.36) Simon Mattsson, i tom kasse

Skott: 26-31 (8-9, 10-14, 8-8)

Utvisningar, MIK: Kevin Goumas, 2, Alex Aleardi 2, Filip Halvordsson, 2, Robin Johansson, 5, matchstraff

BIK: Viktor Lang, 2, Mikael Eriksson, 2, Carl Berglund, 2, Victor Ejdsell, 2

Domare: Robin Karlsson

Publik: 3157

BIK Karlskoga och Mora IK i en tidigare match.

Mer läsning