Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö-backen kan spela med Pantern mot Leksand: "Får gå in och spela powerplay direkt"

Backen Malte Setkov har hunnit med att göra SHL-debut med Malmö och får nu också chansen att göra detsamma i hockeyallsvenskan. På fredag väntas han vara med och spela i matchen mot Leksand. – Malte ser jättebra ut. Han får gå in och spela powerplay direkt. Malte är en sån kille, säger Panterntränaren Håkan Åhlund till Sydsvenskan.

Annons

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

Malmös Malte Setkov kommer under fredagen att spela med Pantern mot Leksand.

I hemmamatchen mot Brynäs för två veckor sedan fick backen Malte Setkov chansen i Malmö Redhawks, och det blev därmed 18-åringens SHL-debut.

Nu ska den danske backen även få prova på spel i hockeyallsvenskan. Under fredagens match mot Leksand på Malmö Isstadion väntas Setkov komma till start.

– Han har tränat med oss i dag. Tanken är att han ska spela mot Leksand. Malte ser jättebra ut. Han får gå in och spela powerplay direkt. Malte är en sån kille, säger Panterntränaren Håkan Åhlund till Sydsvenskan.

I mötet mot Leksand gör också forwarden Emil Sandin comeback, samtidigt som backen Anders Grönlund tar hans plats på skadelistan efter att ha fått en puck på halsen i matchen mot Karlskoga.

Pantern har inför matchen identifierat de problem de har att ta itu med i Leksand, och hur de ska göra för att vinna.

– Vi ska försöka spela vårt spel och få Leksand att följa oss. Sedan har de skickliga spelare som Mattias Ritola, som inte ska ha all tid i världen, säger Håkan Åhlund till Sydsvenskan.

Läs också: Dubbla nyförvärv till Pantern – båda med SHL-meriter

För Plus-kunder: Efter succén i fjol – i år är Pantern ännu bättre: " Vi ligger längre fram – fått in mer spets"

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Mer läsning

Annons