Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågat Vita Hästen till Smidjegrav Arena – här är Moras taktik: "Vi ska gå hårt på deras defensiv"

Norrköpingsklubben Vita Hästen har haft problem i säsongsinledningen. Nu kommer det hårt kritiserade laget till Mora – men Jeremy Colliton varnar för motståndet. "De spelar mer aggressivt i år än tidigare", säger MIK-tränaren.

Annons

Timo Niemi är skadad och missar matchen. På tisdagseftermiddagen var det fortfarande inte klart vem som kommer att agera dörrvakt i spelarbåset.

Mattias Pettersson heter målvakten mot Vita Hästen.

LÄS MER: Mardrömmen: MIK-stjärnan tvingas vila – "Vet inte hur länge"

Motståndet har haft problem under säsongsinledningen. På de sju senaste matcherna har Vita Hästen spelat sex stycken hemma, och bara tagit fem poäng i dessa matcher.

Laget skjuter mest i serien men har sämst skottprocent, då bara 5,14 procent av skotten går i mål.

Jeremy Colliton.

LÄS MER: Här är största fynden i Hockeyallsvenskan: "Hur kan klubbarna missat honom?"

– Det där brukar jämna ut sig. De kommer inte att ligga där hela säsongen. De har mycket puck och bara det kommer på sikt att göra laget framgångsrikt. Vi bör inte vara överraskade om det blir en tuff uppgift. Vi måste vara redo, säger Jeremy Colliton.

Forwarden Marcus Sirén är oklar till spel.

– Han har åkt på en skada, men tränar i alla fall med oss. Det är positivt. Jag hoppas att han är tillgänglig senare.

LÄS MER: Moras skadekris – här är Leksands present: "Vi har pratat om det"

Mora IK-tränaren konstaterar att laget inte har råd med att skänka bort puckar, som i första perioden borta mot Björklöven senast.

– Vi måste få Vita Hästen att jobba för sina mål. Annars tycker jag vi gjorde en bra match, vi måste bara bli lite mer aggressiva framför kassen. Vi borde ha gjort mer än ett mål.

Dagen före match kom också nyheten att backen Oskar Drugge, som värvades från Västervik till Vita Hästen, lämnar på grund av vantrivsel.

Hur ska ni utnyttja det?

– Nja, vi kommer inte förändra någonting. Vi kommer att spela på vårt sätt, precis som mot alla lag. Vi kommer att gå hårt på deras defensiv. Jag tror inte att det kommer att ändra någonting på hur vi spelar, säger Jeremy Colliton.

LÄS MER: Tårfylld Colliton om stjärnbackens framtid: "Jag är orolig"

Mer läsning

Annons