Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekman-Larsson tvåmålsskytt för Arizona i tung förlustmatch

Oliver Ekman-Larsson var het i bortamötet med New Jersey Devils och gjorde sitt tredje och fjärde mål för säsongen.
Men trots det blev det förlust för ex-leksingen och hans Arizona Coyotes.
– Det är frustrerande, konstaterar Ekman-Larsson till klubbens hemsida.

Annons

Oliver Ekman-Larsson inledde NHL-säsongen med ett mål vardera i de två första matcherna. Därefter har han gått poänglöst.

Men i bortamatchen mot Devils lossnade det – dubbelt upp.

25-åringen från Karlskrona såg till att ordna nerv i matchen genom att först reducera till 2–3 knappt åtta minuter in i tredje perioden. Några minuter senare var han framme igen och satte säsongens fjärde mål när han kvitterade i power play – med ett skott strax framför blålinjen. Efteråt gav Ekman-Larsson beröm till lagkamraten Martin Hanzal som stod parkerad framför mål.

– Det är lätt att skjuta förbi honom när han står där. Jag försökte bara hitta ett av hörnen på målet, säger Ekman-Larsson till klubbens hemsida.

Men spänningen varade bara i någon minut, för med endast två minuter kvar av matchen återtog Devils ledningen genom Travis Zajac. Och innan nattens (svensk tid) föreställning var slut hade Zajac hunnit göra ytterligare ett mål – med 14 sekunder kvar.

New Jersey Devils vann till slut med 5–3 och Arizona Coyotes tappade snöpligt poäng i slutminuterna.

– Det är frustrerande. Jag tycker att vi startade matchen rätt bra men sedan kom de ut hårt i andra perioden och det är där det börjar. Vi måste vara bättre i andra och spela ett bra spel över 60 minuter. Vi måste hitta sätt att vinna matcher på. Det var bra för laget att vi kom tillbaka och kämpade, men det är små detaljer som vi måste jobba på, säger Ekman-Larsson.

Oliver Ekman-Larsson (till höger) gjorde säsongen tredje och fjärde mål mot New Jersey Devils.

Mer läsning

Annons