Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandssonen Victor Rasks poängsuccé i NHL – nytt lagrekord efter poäng i åtta raka matcher

Leksandssonen Victor Rask har inlett säsongen i Carolina Hurricanes med en poängskörd som betyder nytt lagrekord. På söndagen noterades han för ytteligare en assist vilket betyder att han hittills har gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

Annons

Leksandsprodukten Victor Rask gör sin tredje säsong i NHL och Carolina Hurricanes, och på söndagen gjorde han poäng för Carolina för tionde gången den här säsongen.

Rask assisterade när Jeff Skinners gjorde 2–2 i matchen mot Philadelphia Flyers, och passningspoängen betyder åtta raka matcher med poäng från Rasks klubba.

Se passningen och målet i klippet nedan

På åtta matcher har Rask noterats för 10 (4+6) poäng, och sviten innebär nytt lagrekord i antal matcher i följd med gjorda poäng i början av en säsong.

Klubbrekordet sitter fortfarande Ron Francis på, som gjorde poäng i 11 raka matcher matcher i inledningen av säsongen 1984. Då hette klubben dock Whalers.

Victor Rask i Carolina till vänster (arkivbild).

Rasks passning och lagrekord betydde dock inte någon segerglädje för laget. I den tredje perioden kunde nämligen Philadelphia fastställa 4–3 genom Brandon Manning, och passningen till det målet kom även den från en före detta leksing, nämligen Pierre-Edouard Bellmare.

LÄS OCKSÅ: Nytt mål av stekhet Victor Rask – har gjort poäng i alla matcher

Mer läsning

Annons