Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexander Ytterells om jätteblundern mot Rögle: "Ibland blir det fel"

Leksand låg på för en kvittering i tredje perioden. Då stod LIF-backen Alexander Ytterell för en indianare rakt i gapet till Ludvig Rensfeldt som satte spiken i kistan till 0–2. "Det kommer hända fler gånger i vinter, det är bara att hoppas det inte blir lika förrädiskt som idag", säger Alexander Ytterell.

Annons

LIF åkte på tredje raka förlusten och blev nollat för första gången den här säsongen, i jumbomötet hemma mot Rögle.

Alexander Ytterell fifflar med sin mobiltelefon utanför omklädningsrummet efter matchen.

– Det är tungt som fan just nu. Jag tycker vi skapar tillräckligt med chanser för att göra mål. Puckjäveln vill bara inte in, säger LIF-backen.

Varför då?

– Nej, men det är tillfälligheter ibland. Sen gör deras målvakt bra räddningar, sen flaxar han till och har lite tur också. Vi kanske behöver bli lite hetare framför mål också.

En halvtimme tidigare spelade han pucken rakt i gapet på Ludvig Rensfeldt i Rögle som förstörde hemmalagets kvitteringsjakt.

Leksands  Isac Skedung trycker på mot Rögles målvakt Oscar Dansk  under lördagens SHL-match i ishockey mellan Leksands IF och Rögle BK i Tegera Arena i Leksand.

Då återstod bara drygt tre minuter av matchen.

– Jag får ta på mig det. Det är en blunder av mig. Det kommer hända fler gånger. Jag hoppas bara det inte blir lika förrädiskt som idag,

Ni ser stressade ut där ute. Kan du förklara?

– Nej, men man vill jaga ifatt och de leder med 1–0. Det är mycket som händer där ute. Ibland blir det fel och idag var jag den som gjorde fel och då måste jag stå för det.

Alexander Ytterell var petad mot Frölunda men tillbaka i laget som sjundeback mot Rögle.

– Självförtroendet är lite upp och ner, som sagt. Det är som med allt annat. Vi ska inte hänga med huvudena tycker jag. Vi skapar tillräckligt, så nu är det bara gå framåt och inte tänka så mycket på det här.

Nu väntar en tuff vecka för Leksand med bortamatcher mot HV71 och Färjestad och hemmaretur mot FBK nästa söndag.

– Det är lite stolpe ut just nu. Det är bara att jobba på, säger Alexander Ytterell, som slänger in en hyllning till juniorerna.

– Det är kul att se de spelarna ta initiativ så att de får oss lite äldre gubbar att röra på oss.

LÄS MER:

LIF:s spelarjakt – "Han har bra kontakter"

Marcus Simm: "Det här ser riktigt tungt ut, LIF"

Leksand torskade jumbomötet

LIF-fansens protest mot SHL

Mer läsning

Annons