Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter mardrömsstarten – LIF-styrelsen frigör ekonomi för klassvärvningar: "Vi måste agera"

Leksands IF har måltorka och är jumbo i SHL. Enligt källor till Sporten är LIF i samtal med externa finansiärer om förstärkningar som ska hjälpa laget att få fart på målproduktionen. "Vi får se hur saker och ting utvecklas", säger Åke Norström, ordförande i Leksands IF AB.

Annons

I lördags berättade Sporten om att LIF tar hjälp av styrelsemedlemmen Johan Hedberg att hitta spelare i Nordamerika.

LÄS MER: LIF:s spelarjakt – "Han har bra kontakter"

Enligt uppgifter ska två spelare vara på väg in i truppen.

– Ingenting är på gång in nu. Jag vet inte om det har spekulerats om det på nätet, men det stämmer inte, dementerar Fredrik Jax, en av de, i Leksands sportråd.

Har ni pengar?

– Nej, just nu ser det inte ut som det. Vi har den trupp vi har. Men vi har koll på vad som finns därute, fortsätter han och hänvisar de ekonomiska frågorna till LIF-styrelsen.

Sportrådet Fredrik Jax dementerar uppgifterna om att två spelare är på ingång – och konstaterar att det inte finns pengar till det i nuläget.

Åke Norström, ordförande i Leksands IF AB, berättar att man ser över ekonomin.

– Vi har den i balans. Vi har bara ett problem och det är att vi måste göra mål. Det känns som att vi måste agera för att det ska släppa – och vi måste hitta en lösning på det.

Har ni råd med spelare?

– Jag kan vända på det och säga att det inte finns några spelare, säger Åke Norström.

Finns det pengar i kassan?

– Jag kan säga att vi driver verksamheten med plus idag. Det är inte som förra året då vi fick bottenskrapa allt. Vi ser att det finns möjligheter att finansiera.

Åke Norström dementerar att klubben tagit fram pengar för värvningar i nuläget. Enligt Sportens källor pågår samtal med externa finansiärer.

– Nej, det är inte så att vi har plockat fram 8-10 miljoner kronor för att köpa spelare. Det har vi inte gjort.

Pratar ni med externa finansiärer?

– Nej, inte just nu. Det finns inga spelare på marknaden. Det är för tidigt på säsongen, säger Åke Norström, men berättar också att det kan hända saker framöver.

– Vi får se hur allt utvecklas.

Åke Norström, ordförande i Leksands IF AB.

Enligt LIF-ordföranden har man budgeterat med en vinst på 5-6 miljoner kronor den här säsongen – och målet är att etablera klubben i SHL med alla medel.

– Vi vann en biljett när vi gick upp i våras. Nu gäller det att stanna kvar. Vi har budgeterat en vinst på 5-6 miljoner kronor. Om vi skulle ramla ur SHL med en vinst på 5,8 miljoner kronor så är det väl ingen som klappar oss på ryggen och tycker det är jättebra.

– Men om vi skulle etablera oss i SHL och kanske göra ett nollresultat, så är det värt mer pengar. För klubben är det viktigare att vara kvar, säger Norström.

Han dementerar uppgifterna om att pengar tagits fram.

– Varje dag funderar vi på hur vi ska bli bättre. Men vi kan inte ta det där alternativet nu, då det inte finns några spelare av den kalibern. Vi har liksom gått in i det här med att utveckla det laget vi har, säger Åke Norström.

LÄS MER:

Förre leksingen klar för dansk klubb: "En mycket välbehövlig förstärkning"

Bottenlagets samtal med publikfavoriten: "Ingår i våra framtida planer"

MIK-lånet om tystnaden från LIF: "Får se vad som händer"

Mer läsning

Annons